Fitheidstesten voor 55-plussers in Grevenbicht en Obbicht

Foto: Ecsplore

De senioren uit Grevenbicht en Obbicht kunnen op donderdag 16 april terecht in Oos Hoes voor gratis deelname aan een fitheidstest voor 55-plussers.

Tijdens de test, die zo’n uur duurt, worden uithoudingsvermogen, spierkracht, behendigheid, lenigheid en balans gemeten. Daarnaast worden ook de bloeddruk en lengte genoteerd en gaat men op de weegschaal. Op basis van de testresultaten krijgen de deelnemers meteen een persoonlijk beweegadvies van deskundige sportinstructeurs.

Verder kan men aansluitend de beweegmarkt bezoeken. Op deze markt zijn tal van aanbieders van sport en bewegen uit de eigen wijk aanwezig om deelnemers te informeren over het aanbod in hun woonomgeving. De nadruk ligt bij alle activiteiten op het plezier in bewegen, het leren benutten van de fysieke mogelijkheden, het bevorderen van de fitheid en contact met leeftijdgenoten uit de eigen buurt.

Na de fitheidstest kunnen deelnemers zich opgeven voor een 12 weken durend beweegprogramma. Ze kunnen dan onder deskundige begeleiding ondervinden wat bewegen met hen doet. Tijdens het programma komen meerdere vormen van bewegen aan bod.

Deelname aan de fitheidstest is gratis
Voor meer informatie kan men bellen met de stichting Ecsplore: (046) 475 72 61.
Aanmelden is tot 6 april mogelijk op www.ecsplore.nl.

Cookieinstellingen