Leer reanimeren en een AED gebruiken

Foto: Rama http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/fr/deed.en

Stel: je gaat op visite en je gastheer krijgt een hartstilstand. Kun je hem dan helpen? Weet je wat je moet doen? Kun je reanimeren? En een AED bedienen?

Dagelijks krijgen meer dan 40 mensen in het land buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Dat zijn er meer dan 15.000 per jaar! De kans dat je er ooit een keer mee wordt geconfronteerd is dan ook niet denkbeeldig.

Reanimeren en het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) zijn de belangrijkste EHBO-vaardigheden om levens te redden. Reanimeren en de inzet van een AED binnen 6 minuten verhoogt de overlevingskans aanzienlijk*. Ambulances hebben een aanrijtijd van gemiddeld 10 minuten. Zorg er dus voor dat jij binnen 6 minuten kunt helpen!

Reanimeren kun je leren!

Zorg dat jij weet wat je moet doen:

  • Lees de reanimatie-instructies op de website
    Op www.rodekruis.nl/ehbo vind je instructies bij onder andere een hartstilstand of bewusteloosheid. Lees wat je moet doen en hoe je moet reanimeren.
  • Volg een Reanimatie en AED cursus bij jou in de buurt
    In slechts 4 uur tijd leer je bij het Rode Kruis reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken. Onze cursussen worden vaak via het aanvullend pakket vergoed door je zorgverkeraar. Het kost dus weinig tijd en weinig geld en na afloop weet je wat je moet doen bij een hartstilstand of bewusteloosheid!
  • Download gratis de EHBO app
    De EHBO-app geeft gesproken reanimatie-instructies in geval van nood, tal van instructies bij kleine en grote ongevallen, de route naar de dichtsbijzijnde EHBO-post en de locatie en route van de dichtsbijzijnde AED. Je smartphone heb je altijd op zak, dus download de EHBO-app en je kunt altijd de EHBO-instructies raadplegen. De EHBO-app is gratis te downloaden in de stores van Apple, Google Play en Windows.

» een cursus bij jou in de buurt

* Bron: www.hartstichting.nl

Cookieinstellingen