Achttien pitches, tien startups

Foto: Chemelot Campus

Op de Brightlands Chemelot Campus presenteerden maandag en dinsdag achttien internationale jonge teams hun vernieuwende ideeën op het gebied van technologie.

Die varieerden onder meer van een gel waarmee artritis bestreden kan worden via keramisch gecoate onderdelen die zijn vervaardigd uit het lichte carbon tot een nieuw type fietsketting waarmee vuile handen – als het ding weer eens van de tandwielen is gelopen – of besmeurde broekspijpen tot het verleden behoren.

Een vakjury beoordeelt de pitches van elk drie minuten en de gepresenteerde ideeën. Tien van de achttien deelnemers krijgen in het Startup Bootcamp drie maanden lang begeleiding bij het verwerven van financiering voor hun ideeën, het benaderen van de juiste toeleveranciers, het patenteren van hun vindingen en het vermarkten van hun eindproducten.

Zo krijgen jonge bedrijven de kans om zich economisch waar te maken. De tien uitverkorenen moeten daarbij als tegenprestatie voor alle steun wel accepteren dat de sponsors mede-aandeelhouder worden.

Cookieinstellingen