April start kil

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De stormdepressie trekt weg naar het oosten en in de nacht van dinsdag op woensdag neemt de wind in kracht af. Toch waarschuwt Rijkswaterstaat nog voor harde wind tijdens de ochtendspits.

De eerste dag van april begint koud en nat. De maximum temperatuur ligt rond de 8 graden en er trekken buien over het land met kans op hagel, natte sneeuw en onweer.

Het blijft ook morgenavond nat en koud weer. In de nacht volgt flink wat regen en kan het afkoelen naar 2 tot 4 graden.

Donderdag is het vooral in het zuiden bewolkt en is kans op een regenbui. In de rest van het land zijn er zonnige perioden en is het overwegend droog. Er waait overdag nog een vrij stevige noordwestenwind en het wordt een graad of 8.

Vrijdag wordt de passage van een frontale storing verwacht en is het bewolkt en regenachtig. Het wordt, bij een nog steeds prominent in het weerbeeld aanwezige wind, een graad of 9.

Voor paaszaterdag, de dag dat de Kennedymars, de Swentiboldmars en de Minimars in Sittard en omgeving gelopen worden, bestaat er nog een reële kans op regen.

Tijdens het paasweekend zorgt een hogedrukgebied voor vrij rustig weer. De neerslagkansen zijn klein, maar of we de zon veel gaan zien is nog behoorlijk onzeker. Mogelijk verlopen de paasdagen grijs. Het wordt een graad of 10. Met wat meer zon kan het 12 of 13 graden worden.

Cookieinstellingen