Rijden in Engeland? Neem een cursus!

Foto: CC0 Public Domain

Een Sittardse rijschool gaat op een speciaal ingericht terrein een cursus links-rijden aanbieden aan mensen die voor hun werk of op vakantie bijvoorbeeld in Engeland, Zuid-Afrika of Australië verantwoord aan het wegverkeer willen deelnemen.

Het idee ontstond naar aanleiding van het verzoek dat rijschoolhouder Wil Laudy kreeg van een Engels bedrijf om aan een aantal van haar medewerkers, die alleen rij-ervaring hebben in Engeland, een paar rijlessen te geven om sneller te wennen aan rechts rijden in het drukke verkeer op de Nederlandse wegen.

Die werknemers zijn de komende maanden actief met het opzetten van een distributienetwerk voor het bedrijf en maken daarbij de nodige kilometers achter het stuur. De eerste dag dat de eerste twee medewerkers – van de twaalf die de komende maanden aan de slag gaan – ongewend aan het rechts rijden achter het stuur kropen was goed voor één aanrijding en twee bijna ongelukken. Reden om maar eens contact op te nemen met een rijschool.

Dat verzoek zette de rijschoolhouder ertoe aan om aan Nederlandse automobilisten een cursus links rijden aan te gaan bieden. “Veel Nederlanders die in Engeland achter het stuur kruipen veroorzaken daar nogal eens blikschade of rijden spiegels van links geparkeerde auto’s af, omdat ze de neiging hebben om teveel links te houden. Wij geven hen de gelegenheid om in een engelse lesauto – met het stuur rechts – te ervaren hoe het is om links van de weg te rijden en met de linkerhand te schakelen. We hebben daarvoor een speciaal en ruim terrein tot onze beschikking.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 046-4513198.

Cookieinstellingen