Streekomroep START viert 30-jarig bestaan met Open Dag

Foto: Streekomroep START

Een bijzondere mijlpaal voor Streekomroep START: op zondag 19 april is het dertig jaar geleden dat START werd opgericht. De omroep wil zijn verjaardag samen met zijn trouwe luisteraars en kijkers vieren met een Open Dag.

De studio in de Hanenhof in Geleen is zondag 19 april van 12:00 tot 18:00 uur geopend. Medewerkers laten u graag zien hoe zij kabelkrant, radio en televisie maken. Wellicht wilt u ook vrijwilliger bij START worden. De mensen van Streekomroep START vertellen u graag alles over hun mooie hobby!

De lokale omroep START werd op 19 april 1985 opgericht door oud-medewerkers van OMC, de ziekenhuisomroep van het Barbara Ziekenhuis in Geleen en door de CAI (Centrale Antenne Inrichting) Geleen. De letters START staan voor STAds Radio en Televisie. Begonnen werd met een kabelkrant, later gevolgd door radio en televisie. Omdat in Beek een lokale omroep ontbrak, zocht de gemeente Beek aansluiting bij de Geleense lokale omroep START.

Na de gemeentelijke herindeling, waarbij in 2001 de zelfstandige gemeenten Geleen, Sittard en Born worden samengevoegd tot de nieuwe gemeente Sittard-Geleen, worden op last van het Commissariaat voor de Media fusiebesprekingen gevoerd door de lokale omroepen in Geleen, Sittard en Born. Die leidden in 2002 tot het ontstaan van de nieuwe omroep Streekomroep START. De naam START blijft gehandhaafd, vanwege de bekendheid van de naam in de regio.

De ruim 40 vrijwilligers van START doen hun werk vanuit de studio’s in de Hanenhof in Geleen waar START is gehuisvest. Een van de oudste radioprogramma’s is Vanuit de Startblokken. Dit sportprogramma bestaat al 26 jaar en viert op maandag 20 april haar 1200ste uitzending.

Streekomroep START… Altijd in de buurt!

Cookieinstellingen