Interlimburgse Kunstfietsdagen met Pinksteren

Foto: Organisatie Interlimburgse Kunstfietsdagen

Tijdens het pinksterweekend 24 en 25 mei 2015 organiseren de gemeente Dilsen Stokkem, de gemeente Sittard-Geleen en een aantal lokale kunstenaars de Interlimburgse Kunstfietsdagen.

Tijdens deze jaarlijks terugkerende grensoverschrijdende kunstexplosie fietsen kunstminnende mensen van het ene Maasdorp naar het andere. De Maas wordt overgestoken via de brug bij Maaseik en het voet/fietsveer Elen-Grevenbicht.

De totale route bedraagt ongeveer dertig kilometer en voert langs zeven expositielocaties: de Kokkelerthof (Roosteren), Hoeve Zelissen (Heppeneert), Hoeve Willy Schroyen (Heppeneert), Windmolen De Hoop (Elen), Hoeve ’t Lemke (Elen), Art @ Home (Grevenbicht), Hoeve Vliex (Grevenbicht) en Galerie Marie (Schipperkerk).

Ook binnen de gemeente Echt-Susteren is er dit jaar weer één stopplaats. De expositie is ingericht in de prachtige carré boerderij Kokkelerthof, Kokkelertstraat 6 in Roosteren. Hier kunnen de fietsers genieten van beeldende kunst van het kunstcollectief 2b2joli. Behalve abstracte en figuratieve schilderijen van Jos van de Venne uit Susteren, Ben Concelaar en John Laumen is dit jaar ook werk te zien keramiste Els Geelen.

Daarnaast heet het collectief 2b2joli u van harte welkom aan de andere kant van de Maas, in het Belgische Elen. “Het Lemke” (lammetje), een verbouwde monumentale boerderij is daar tijdens het weekend ingericht als expositie ruimte.

Aan de Nederlandse kant zijn verder twee exposities ingericht in Grevenbicht. Hoeve Vliex vormt net als voorgaande jaren de thuisbasis van Wally Thissen en Thieu Stauder. Daarnaast kunnen de bezoekers terecht bij keramist/glaskunstenaar Niek Geelen.

De totale route bedraagt ongeveer dertig kilometer en voert langs zeven expositielocaties. Op alle locaties zijn gratis fietsroutes te verkrijgen. Deelname is gratis.

» meer informatie over de route en kunstenaars 

Cookieinstellingen