Nieuwe lunchroom Leven van start ‘in Kleikamp’

Ivo Ruigt (l) en Bart Wehrens voor hun nieuwe Leven
Ivo Ruigt (l) en Bart Wehrens voor hun nieuwe Leven
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Er is weer Leven in een van Sittard’s meest karakteristieke panden. Leven is de naam van de nieuwe lunchroom annex koffiebar in het monumentale en statige maar tegelijk vriendelijk uitnodigende pand van Kleikamp op de Voorstad.

Bart Wehrens en Ivo Ruigt gaan er vanaf dinsdag 21 april 10:00 uur ’s ochtends van start met de verwezenlijking van een lang gekoesterde wens: het runnen van een eigen horecazaak. Ze hebben daarvoor absoluut een geweldige locatie gevonden, want dat is het pand van Kleikamp zonder overdrijven.

Jarenlang was Kleikamp Sittard’s Winkel van Sinkel, waar je alles kon kopen, van windbukskogeltje tot tuinparasol, van nagelknippertje tot dartbord en van schroevendraaier tot fitnessapparatuur. Door veranderend koopgedrag en concurrentie van grote ketens op Gardenz kon Kleikamp het met z’n oude formule niet meer bollen. Lang heeft het pand echter niet leeggestaan.

Over ‘het leven’ zijn de meningen verdeeld. De een vindt dat het van toeval aaneen hangt, de ander vindt dat niets zonder reden gebeurt. Hoe dan ook: het pand van Kleikamp werd voor Bart en Ivo op het juiste moment te huur aangeboden. Ze liepen al een tijd rond met het idee om een eigen horecazaak te beginnen.

Ivo: “We hebben al jaren gedroomd om iets dergelijks te gaan doen. Ruim een jaar geleden hebben we besloten serieus te gaan kijken of een en ander haalbaar zou zijn. Op het moment dat we eraan toe waren om op zoek te gaan naar een locatie kwam net het pand van Kleikamp in de verhuur en hebben we direct contact gelegd met de makelaar. Verder is er ook niet naar andere panden of locaties gekeken.”

Afgelopen zondag werd er alvast proef gedraaid met familie en vrienden als klandizie. “En dat liep allemaal prima”, aldus Ivo. Lunchroom annex koffiebar Leven laat met enige trots weten dagelijks het aangeboden gebak helemaal zelf in de eigen zaak te gaan maken. Maar niet alleen dat. “We hebben samen met onze koffieleverancier Maison Blanche Dael (ook heerlijke theesoorten) gezocht naar een geschikte koffiesoort. Hierbij is gekozen voor een 100% Arabica biologische koffie uit Colombia. Wij zijn de tweede horeca zaak in Limburg die deze koffie aanbiedt. Tevens wordt deze nog op ambachtelijke wijze op de brander in de Wolfstraat in Maastricht gebrand.”

Dinsdag dan maar eens proeven, dat gebak en die koffie!

Leven is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 18:00 uur, op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur en op koopzondagen van 12:00-17:00 uur. De zaak heeft een dertigtal zitplaatsen en in de toekomst komt er mogelijk een buitenterras bij. U kunt er terecht voor diverse koffiebereidingen en theesoorten, frisdranken, verse jus, smoothies, milkshakes, huisgemaakte appeltaart en muffins, cheesecake, diverse belegde broodjes en salades, soepen en warme gerechten zoals een flinke hamburger, Chili con carne en een oosterse wokschotel én vegetarische gerechten.

» www.leven-sittard.nl
» [email protected]
» Facebook.com/leveninsittard
» Voorstad 2, 6131 CR Sittard, t. 046-4512357

Cookieinstellingen