Politie vrijdagochtend niet bereikbaar op 0900-8844

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bellen naar 0900-8844, het algemene servicenummer van de politie, is op vrijdag 24 april tussen 09:00 en 12:00 uur zinloos. Telefoontjes worden bij wijze van protest tegen het uitblijven van een goede politie-cao niet beantwoord.

De bonden roepen medewerkers in Den Haag bijeen voor werkoverleg. De telefooncentra van de servicenummers van de politie (0900-8844) zullen daardoor van 09:00 tot 12:00 uur onbezet zijn.

De actie is een protest tegen het nog altijd uitblijven van een goed cao-aanbod van verantwoordelijk minister Van der Steur, zo meldt politiebond ACP vrijdag. De politiemensen hebben al vier jaar geen loonsverhoging gehad.

Twee uur sluiten
Niet alleen aanstaande vrijdag, maar ook donderdag voert de politie actie. Bureaus sluiten donderdag voor twee uur hun deuren voor het publiek. Tijdens de sluiting is het onder andere niet mogelijk om aangifte te doen.

Voor noodhulp blijven de agenten gewoon beschikbaar, zodat de veiligheid blijft gegarandeerd, aldus de bonden.

Hoge werk- en roosterdruk
Tijdens het werkoverleg zullen onder meer de hoge werk- en roosterdruk worden besproken en de bereidheid om actie te voeren voor een goede nieuwe cao. Het is de bedoeling dat deze actie in andere eenheden navolging krijgt op dinsdag 28 april en woensdag 29 april.

Cookieinstellingen