Buurtpreventieteams, media en hoogspanning

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Buurtpreventieteams, media en hoogspanning: drie onderwerpen die de Stadspartij aan de orde wil stellen tijdens commissievergaderingen van de commissies Cultuur, Sport, Stedelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting (CSSV) en Handhaving, Openbare orde, Veiligheid en Algemene bestuurlijke zaken (HOVA).

Buurtpreventieteams
Om met die laatste commissie te beginnen: de Stadspartij stelt vragen bij het instellen van Buurtpreventieteams, omdat dit volgens de partij “een beleidsvernieuwing betreft die voor inwoners (verregaande) consequenties kan hebben”. Men wil meer duidelijkheid over de competenties en taken van de teams, de wijze waarop ze worden samengesteld en hun juridische status. Verder wil de Stadspartij dat er succesfactoren worden vastgesteld aan de hand waarvan de buurtpreventieteams kunnen worden geëvalueerd.

» zie ook: Goede start buurtpreventieteam Geleen-Zuid & Kluis

Media
In de CSSV-commissievergadering wil de Stadspartij aandacht voor het Collegevoorstel voor versterking van de mediasector, en dan met name wat betreft de lokale omroepen. Bij de Stadspartij bestaat de vrees dat door te grote – financiële en beleidsmatige – bemoeienis van de kant van de lokale overheid de media-onafhankelijkheid in het geding komt en men wil garanties dat dat niet kan gebeuren.

Hoogspanningskabels
Tenslotte kaart de Stadspartij de hoogspanningsleidingen in de wijk Lindenheuvel aan. Het College van B&W staat positief tegenover het ondergronds brengen van de hoogspanningsleidingen zoals het kabinet voorstelt in een verkabelings- en uitkoopregeling, maar is het niet eens met de bijdrage die hierbij van de gemeente wordt gevraagd. Wat de Stadspartij betreft gaan de leidingen niet ondergronds, maar verdwijnen ze volledig uit de buurt en wordt het verdeelstation aan de Valderenstraat opgedoekt.

» zie ook: Hoogspanningskabels Lindenheuvel mogelijk ondergronds

Cookieinstellingen