Aantal ritten Omnibuzz gedaald

Omnibuzz heeft over 2014 een bedrag van ruim 750 duizend euro overgehouden. Dat resultaat ontstond vooral doordat er minder gebruik werd gemaakt van de diensten van Omnibuzz.

De dienstverlener meldt dat het aantal ritten in 2014 is afgenomen met gemiddeld 3,9 procent. Daarbij nam tevens de gemiddelde totale ritlengte af met 0,4 procent.

Omnibuzz is een door de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Schinnen, Stein, Sittard-Geleen, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul bekostigde reisvoorziening voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Volgens het jaarverslag 2014 van Omnibuzz heeft de daling van het volume met name te maken met veranderingen in de persoonlijke situatie van de cliënten. Vaak gaat het hier om het overlijden van een partner in een verzorgingshuis of eigen opname. De afnemende mobiliteit van klanten veroorzaakt voor een deel de daling. Dat blijkt uit een door Omnibuzz uitgevoerd klanttevredenheidsonderzoek.

Het bedrijf verwacht dat de kosten van vervoer ook in 2015 niet zullen stijgen. Het positieve resultaat over 2014 vloeit terug naar de tien deelnemende gemeenten.

Cookieinstellingen