Dementie onderwerp kunstexpositie bij Glana

Onder de noemer Brain Art zijn het Alzheimer Centrum Limburg, het Orbis Medisch en Zorgconcern, de gemeente Echt-Susteren en de Limburgse Kunstkring een projectmatig samenwerkingsverband gestart rond het thema ‘Dementie’.

Veertien kunstenaars brengen het thema ‘Dementie’ beeldend onder de aandacht in een ‘reizende expositie’ langs diverse Zorgcentra in Limburg. De expositie komt ook naar Geleen: ze is van vrijdag 1 mei tot en met zondag 7 juni te zien in het Verpleeghuis en Verzorgingshuis Glana te Geleen. Het adres is Lienaertsstraat 159.

Met deze expositie willen men het onderwerp dementie beter bespreekbaar maken. Kunst wordt hier mede gebruikt als vehikel om reacties te ontlokken, gesprekken op gang te brengen of aan te zetten tot nadenken. Momenteel ontwikkelt een op de vijf mensen vroeger of later een vorm van dementie. Met de ‘kanteling’ in het zorgbeleid zullen mensen met dementie vaak langer thuis blijven wonen dan vroeger het geval was. Daarmee groeit voor iedereen de kans in aanraking te komen met dementie. Gesprekken over dementie zijn belangrijk om meer begrip te kweken voor zowel de mensen die aan de ziekte lijden als hun familie.

expoisitie-Brain-Art-dementie

Cookieinstellingen