Weergoden waren Koningsdag goedgezind

De eerste échte Koningsdag – die maandag voor het eerst werd gevierd op 27 april, de dag dat Koning Willem Alexander jarig is – was een frisse. Gelukkig bleef het voor alle organisatoren van en deelnemers aan buitenactiviteiten op een enkel spatje na zo goed als droog en dat terwijl de vooruitzichten verre van gunstig waren.

In de loop van de middag dreigde zelfs de zon nog af en toe door te breken, en dat maakte het Oranjegevoel er natuurlijk alleen maar beter op.

In Sittard startte de dag met een plechtige oecumenische dienst voor de gedecoreerden en hun familie, vrienden en bekenden in de Sint Petruskerk. De dienst werd muzikaal opgeluisterd door Sittards Mannenkoor Si-Tard en Harmonie Sint Joseph. Aansluitend was er een feestelijke wandeling door de binnenstad naar het tot Keuningshoes omgetoverde Mariapark aan de Oude Markt. Daar werd door schutterij Sint Rosa Zitterd de vlag gehesen, waarna het Wilhelmus werd gezongen en de harmonie een aubade bracht. Aansluitend volgde in het Mariapark een informele ontvangst.

Ondertussen waren in de centra van Geleen, Born en Sittard op diverse plekken de verkoopplaatsen van de diverse vrijmarkten, kinderrommelmarkten en kunstmarkten al bezet. Ook in het Sittardse stadspark was het al vroeg weer druk met deelnemers aan en bezoekers van het Parkfestival, dat dit jaar voor de 20e keer werd georganiseerd. De vierde lustrumeditie werd weer uitstekend bezocht en er was voor jong en oud enorm veel te beleven, te zien en te beluisteren.

Maar ook in de kleinere kernen en in diverse buurten was er het nodige georganiseerd.

De geraniummarkt op de Annastraat in het centrum van Geleen, waar ook de winkels open waren, trok weer de nodige belangstelling. Voor de kleintjes was er op de nieuwe Markt een Kids Plaza ingericht, waar ze zich lekker konden uitleven op diverse springkussens, met dansen en met spelletjes. Op de Markt, Raadhuisstraat en Rijksweg Centrum stonden traditioneel weer de nodige marktkraampjes opgesteld.

Maandagavond om 22:00 uur werd Koningsdag feestelijk afgesloten met een knetterende en spetterende vuurwerkshow bij Laco Glanerbrook in Geleen.

Cookieinstellingen