KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer

Foto: Ashton (CC BY 2.0)

Bezoekers van Bevrijdingsfestivals en andere buitenactiviteiten moeten rekening houden met gevaarlijk weer. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Op diverse plekken in het land zijn vanwege het weer al activiteiten afgelast of uitgesteld tot een later tijdstip.

Er trekken vandaag regen- en onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land en het waait flink. Het is dus verstandig om een poncho mee te nemen in plaats van een paraplu wanneer je naar een bevrijdingsfestival gaat.

Code geel
Het KNMI geeft dinsdag en woensdag in het hele land code geel af. Het instituut waarschuwt voor gevaarlijk weer vanwege de stevige onweersbuien en zware windstoten. Weggebruikers moeten bedacht zijn om gevaarlijke rij-omstandigheden.

De buien kunnen gepaard gaan met hagel en zware windstoten. Lokaal kunnen er zware windstoten tot 100 km/uur voorkomen. In het oosten van het land is de kans op zware buien het grootst. Dat meldt Weeronline.

De temperaturen liggen in de ochtend in het oosten rond de 22 graden. In het westen wordt het maximaal 18 graden. In de loop van de middag zullen de temperaturen echter fors dalen. Aan het eind van de middag is het nog maar 13 graden aan zee en 17 graden in het binnenland. Er staat daarbij een krachtige zuidwestenwind waardoor de gevoelstemperatuur lager ligt.

Op de stranden kan het tijdelijk stormachtig waaien met windkracht 8. In de avond blijft het op een enkele regenbui na droog. Vanaf zonsondergang wordt het weer rustiger.

http://twitter.com/Ingrid_M1981/status/595513159185731584

Cookieinstellingen