Noodbevel voor heel Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Burgemeester Sjraar Cox heeft voor de hele gemeente Sittard-Geleen een noodbevel afgekondigd dat van kracht is tot zaterdag 30 mei.

De burgemeester heeft daartoe besloten vanwege de huidige spanningen tussen diverse Outlaw Motor Gangs. Het bevel ging afgelopen weekend – voor de start van Groove Garden Festival – al in, maar is pas nu bekend gemaakt. De gemeenteraad is wel eerder van het bevel op de hoogte gebracht.

Onder last van dat noodbevel heeft de politie extra bevoegdheden, zoals het vorderen van legitimatie, verwijderen van personen uit gemeente, verwijderd houden van personen uit gemeente, anderszins bevelen geven.

Na het incident bij café Dug Out op 7 mei werden in het gebied rond het café al een aantal bestuursrechtelijke maatregelen getroffen. Er is een noodbevel ingesteld voor de wijken Lahrhof en Haagsittardpark en het gebied werd aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Ook is cameratoezicht ingesteld voor de Romeinenstraat. Het betreffende café is tevens gesloten voor de duur van drie maanden en er wordt nu onderzocht welke consequenties het incident van 7 mei heeft voor de vergunning.

Deze bestuursrechtelijke maatregelen rond het café waren gedurende twee weken van kracht. Het noodbevel en de aanwijzing als veiligheidsrisicogebied voor de wijken Lahrhof en Haagsittardpark zijn vanaf vandaag niet meer van kracht. De burgemeester heeft besloten het cameratoezicht bij het café in ieder geval gedurende de sluiting van het café (3 maanden, dus tot 8 augustus) in stand te houden.

Dossier: Motorclubs
Cookieinstellingen