Geen steun voor extra politie-inzet tegen OMG’s

Hells Angels op bezoek in Sittard, 19 maart 2014
Hells Angels op bezoek in Sittard, 19 maart 2014
Foto: © VMN-fotografie - Arjan Krijntjes

Alle burgemeesters van Limburg zullen van harte instemmen met de oproep die Onno Hoes deed aan de verschillende motorclubs in de provincie: “Doe ons een plezier en verdwijn gewoon!”.

Volgens de vertrekkende burgemeester van Maastricht proberen de motorbendes Limburg onder elkaar te verdelen. “Limburg is niet hun terrein, dit is Nederlands grondgebied, daar blijven zij van af!”, zei Hoes.

Bandidos
Onno Hoes is verantwoordelijk burgemeester voor de aanpak van motorclubs in Limburg. “Toen de Bandidos naar Limburg kwamen, was al snel duidelijk dat ze bij andere motorclubs niet welkom waren. De koek was hier op crimineel gebied al verdeeld en moet nu blijkbaar herverdeeld worden. Ze zitten elkaar momenteel op de hielen”, aldus Hoes.

De dodelijke aanslag in Würselen bij Kerkrade donderdagavond maakt dat de politie in Limburg extra alert is, aldus Hoes. Een doodgeschoten man zou banden hebben met de motorclubs. En ook het feit dat burgemeester Jos Som van Kerkrade wordt bedreigd nadat hij de sluiting gelastte van een lokaliteit waar Hells Angels bijelkaar kwamen heeft geleid tot verscherpte politie-aandacht.

De spanningen tussen de verschillende motorclubs lopen op en de Limburgse burgemeesters doen er alles aan om escalatie te voorkomen. Om die taak goed te kunnen uitvoeren zijn dringend extra politiemensen nodig.

Tijdens de persconferentie naar aanleiding van de vechtpartij tussen leden van diverse motorclubs vorige week donderdag in de Romeinenstraat in Sittard gaf burgemeester Cox al aan dat er om meer politie-inzet gevraagd zou worden.

Burgemeester Hoes van Maastricht riep vrijdag daadwerkelijk op tot meer hulp van Den Haag. Die komt er vooralsnog niet, zei minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie na de ministerraad.

Groot probleem
Volgens de minister vormen motorbendes “een groot probleem” en moeten ze “keihard” worden aangepakt. Daarmee wordt volgens hem net zo lang doorgegaan als het nodig is. Politie en Openbaar Ministerie heeft deze week al extra mensen ingezet in Limburg in de strijd tegen tegen motorbendes.

Cookieinstellingen