Niet meteen extra handjes voor politie tegen motorclubs

Foto: VMN-fotografie

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie liet, tijdens zijn maandag vanwege de problematiek rond motorclubs in Limburg ingelaste bezoek, weten onder de indruk te zijn van de wijze waarop politie en burgemeesters de problemen aanpakken.

De minister liet zich in Maastricht bijpraten over de problemen met motorclubs en de aanpak daarvan door politie en betrokken gemeenten. Daarbij waren behalve burgemeester Onno Hoes van Maastricht en de provinciale politiechef Gery Veldhuis ook de burgemeesters van Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Schinnen, Kerkrade en Heerlen aanwezig.

Hoes had gevraagd om extra mankracht, omdat de aandacht voor motorclubs erg veel politiecapaciteit vraagt. Extra mankracht zegde Van der Steur echter niet direct toe, maar wel dat Limburg kan rekenen op de politiecapaciteit die het op lange termijn nodig heeft om criminele motorbendes aan te pakken.

In Duitsland maakt de wet het mogelijk om motorbendes te verbieden. In Nederland is het verbieden van motorbendes niet zo eenvoudig. Politiebond ACP zou graag zien dat de Nederlandse wetgeving wordt aangepast, zodat motorclubs ook hier makkelijker verboden kunnen worden. Ook minister Van der Steur zit op die lijn.

Cookieinstellingen