Interprovinciale Sint Jannen-dag in Sittard-Geleen

Foto: Fanfare Sint Jan Leyenbroek

Op zaterdag 13 juni vindt in Sittard-Geleen een muzikale bijeenkomst plaats met drie muziekverenigingen uit verschillende provincies.

Fanfare St. Jan Sittard-Leyenbroek organiseert, met medewerking van de gemeente Sittard-Geleen, een muzikale bijeenkomst van 3 fanfares St. Jan uit verschillende provincies.

Vanaf 13:15 uur wordt gezamenlijk door de winkelstraat van Sittard naar de Markt gemarcheerd, waar om 14:30 uur een gezamenlijk concert wordt gegeven. Om 19:00 uur start in de fanfarezaal te Leyenbroek een concertavond, die gratis toegankelijk is.

Deze Sint Jannen-dag is een terugkerend evenement dat door een van de drie deelnemende verenigingen wordt georganiseerd. In 2005 heeft deze dag voor het eerst plaats gevonden in Sint Jansteen (Zeeland), naar een idee van de lokale fanfare St. Jan. Dit jaar organiseert fanfare St. Jan Sittard-Leyenbroek dit evenement. De derde editie zal te zijner tijd plaatsvinden in Meddo (Gelderland).

De verenigingen hebben een dagvullend programma voor de boeg. Na een gezamenlijke Limburgse koffietafel wordt er ’s ochtends samen gerepeteerd met maar liefst 122 muzikanten.

Hierna vinden tussen 13:15 uur en 16:00 uur de streetparade door de winkelstraat en het concert op de Sittardse Markt plaats. Het programma wordt met een besloten barbecue vervolgd in de fanfarezaal. Tot besluit geeft elke fanfare een concert tijdens de concertavond. Deze avond is voor iedereen gratis toegankelijk en begint om 19:00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.fanfaresintjan.com of op www.facebook.com/fanfaresintjan.

Cookieinstellingen