Nieuw terras hoek Walstraat-Brandstraat

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het altijd wat verrommelde hoekje naast de vestiging van Dixons op de hoek van de Brandstraat en de Walstraat in Sittard is terras geworden.

Dat is conform de wens van FEE Conceptstore. Vanuit de zaak keek je bij FEE uit op dat ongezellige hoekje, een ruimte die best ingevuld zou kunnen worden als terras van FEE en daarbuiten als podium en ontmoetingsplek.

In overleg met de omringende ondernemers en eigenaren verzorgen de initiatiefnemers zelf de verdere inrichting, het beheer en onderhoud van deze nieuwe verblijfsplek.

De gemeente vindt het een goed plan en geeft de creatieve ondernemers van FEE twee jaar de gelegenheid om dit plan bij wijze van pilot uit te voeren.

Momenteel worden de walopgangen opgeknapt, ook die naast FEE, die naar de Begijnenhofwal leidt. Het materiaal dat daarbij vrijkwam werd hergebruikt voor de bestrating van het nieuwe terras. Van de nu op de zijmuur aanwezige frames blijven er drie hangen. Die moeten worden ingevuld met kunst. Daarnaast komen (klim-)planten om van het geheel een mooie groene hoek te maken.

Vernieuwen van de walopgang Begijnenhofwal
Vernieuwen van de walopgang Begijnenhofwal
Cookieinstellingen