Achtste verjaardag heiligverklaring Pater Karel

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 3 juni 2007 vond in Rome onder grote belangstelling van vele Nederlandse pelgrims de Heiligverklaring van Pater Karel plaats.

Aanstaande woensdag 3 juni viert Munstergeleen de achtste verjaardag van deze Heiligverklaring. Om 19:00 uur vindt daartoe een plechtige meerstemmige Eucharistieviering plaats in de plaatselijke St.-Pancratiuskerk. Hoofdcelebrant en predikant is de Sittardse deken Wilbert van Rens.

Aansluitend aan de Eucharistieviering nodigt de Stichting Pater Carolus Houben alle aanwezigen uit om in de pastorietuin, onder het genot van een kopje koffie/thee, pilsje of glaasje wijn, herinneringen op te halen aan de heiligverklaring en om in een gezellige sfeer elkaar als vrienden van Pater Karel elkaar wat beter te leren kennen.

Over de achtergrond van deze jaarlijkse herdenking is pastoor Harrie Broers heel duidelijk: “De gedenkwaardige dag waarop onze grote Munstergeleense Zoon Pater Karel werd Heiligverklaard willen we dankbaar in ere houden. Deze gebeurtenis gaf onze dorpsgemeenschap en het bisdom Roermond bovendien nationale en internationale bekendheid.”

Cookieinstellingen