Massale politie-inval bij Bandidos

Foto: beeldcitaat Google maps

De politie heeft woensdagochtend een zeer grote actie ondernomen tegen motorclub Bandidos. Op 25 plekken werden invallen gedaan.

De politie-invallen vonden plaats op adressen die gebruikt worden door motorclub de Bandidos. De politie trekt daarbij gezamenlijk op met gemeenten en het Openbaar Ministerie, maakte zij bekend.

Ook het pand in Oirsbeek, waar afgelopen week al eerder een doorzoeking door de politie plaats vond, was een van de adressen waar de politie een inval deed.

Bij de doorzoekingen waren ruim vierhonderd medewerkers van politie en Justitie betrokken. De acties volgen op een langlopend onderzoek naar wat genoemd wordt “ondermijningspraktijken van individuen die gerelateerd zijn aan de motorclub Bandidos”.

Huiszoekingen
Een woordvoerster van de politie kon nog niet zeggen of er aanhoudingen zijn verricht. De politie zal regelmatig met meer informatie over de invallen en huiszoekingen komen.

Volgens de politie zijn onder meer de Bandidos op grote schaal betrokken bij criminele activiteiten, zoals handel in wapens en drugs. Ook zouden zij zich schuldig maken aan intimidatie. Justitie, politie en gemeenten proberen de motorclubs zowel bestuurlijk als strafrechtelijk aan te pakken.

De Bandidos zijn de grote rivalen van de Hells Angels. In 2011 kwamen de geruchten dat ze naar Nederland zouden komen. In maart vorig jaar zetten ze voet aan de grond in Limburg en Noord-Holland. Volgens misdaadverslaggever bij De Telegraaf Micky van Wely is Bandidos-kopstuk Harrie Ramakers één van de arrestanten.

Dossier: Motorclubs
Cookieinstellingen