Saskia Tolen is Oogstkoningin 2015

Zondagmiddag werd op de Sjeetwei bij het veer in Berg aan de Maas Saskia Tolen tot Oogstkoningin 2015 gekroond. Saskia, afkomstig uit de buurt Nattenhoven, vertegenwoordigt dit jaar de Stichting Oogstdankfeest.

Saskia is 19 jaar oud (bijna 20), is spontaan en volgens haar ouders soms een tikje eigenwijs. Ze heeft onlangs haar opleiding MBO Maatschappelijk Medewerker afgerond. In september start ze met de opleiding HBO verpleegkundige.

Haar grote hobby is handbal. Ze is al jarenlang keepster bij handbalvereniging BFC Dames1. Dit team is dit jaar kampioen geworden en daardoor gepromoveerd naar de 2e divisie. Daarnaast is ze al 12,5 jaar lid van de schutterij Sint Hubertus in Nattenhoven, evenals haar ouders. Heel bijzonder want schutterij St. Hubertus vervult altijd een belangrijke rol bij de Oogstdankfeesten en bij een aantal protocolaire zaken rondom de Oogstkoningin.

Daarnaast doet Saskia in de zomermaanden vrijwilligerswerk bij het Kindervakantiewerk in Stein. Naast uitgaan, festivals bezoeken, met vrienden uitstapjes maken is ze graag thuis en heeft ze zichzelf als doel gesteld nog een keer de Kennedymars uit te lopen.

Saskia woont al haar leven lang in het Maasdorp en is een echt ‘Bergs maedje’, dat er altijd al van heeft gedroomd om een keer Oogstkoningin te worden. En die droom is voor haar nu uitgekomen.

De kroning en kroningsfeest vonden plaats op de Sjeetwei aan de Maas. De weergoden waren Berg aan de Maas dit jaar gunstig gezind en het was er dan ook weer gezellig druk. De bezoekers vermaakten zich prima en voor de jonge gasten was er ook dit jaar weer van alles te doen. De Free and Easy Band uit Stein zorgde voor de muzikale omlijsting van het feest.

Het feest begon met het afscheid van Oogstkoningin 2014 Robin Repkes. Ze keek terug op een mooi en bijzonder Oogstdankjaar.

Daarna hadden de heer en mevrouw Duisings de eer de kroning te verrichten en Saskia als eerste te feliciteren. Burgemeester Marion Leurs-Mordang overhandigde een mooi boeket bloemen aan Saskia en na een kleine receptie, die de aanwezigen de gelegenheid gaf Saskia te feliciteren, was het officiële deel een voldongen feit. Naast familie, vrienden en vriendinnen, en andere belangstellenden waren de burgemeester en twee wethouders van de gemeente Stein aanwezig bij de kroning. De kersverse Oogstkoningin was gekleed in een prachtige creatie in de kleuren rood met wit van Speciality in Valkenburg.

Saskia staat een bijzonder jaar te wachten met tal van activiteiten en representatieve verplichtingen. Het hoogtepunt is het feest in augustus. De oogstdankfeesten sluiten dit jaar met het thema aan op het Jaar van de Mijnen. De culturele stoet die op zondag 23 augustus door de straten van het Maasdorp trekt heeft dan ook als thema Mijngeschiedenis – Mijncultuur.

De Oogstdankfeesten 2015 vinden plaats van vrijdag 21 augustus tot en met maandag 24 augustus.

Meer informatie over het programma en andere activiteiten is te vinden op www.oogstdankfeesten.nl. Volg de oogstdankfeesten ook op twitter, facebook en youtube.

De oogstdankfeesten zijn begin dit jaar geplaatst op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Een mooie erkenning voor een evenement dat in 2015 voor de 69e keer georganiseerd wordt.

» www.oogstdankfeesten.nl
» Facebook
» Twitter
» Youtube

Cookieinstellingen