Zondag Musada op de Markt in Sittard

“We zijn er weer en we willen ‘verbinden'”, zegt de organisatie van Solidariteitsfestival Musada, dat zondag 5 juli plaatsvindt op de Markt van Sittard.

Het Solidariteits- en Wereldmuziekfestival Musada wordt al meer dan 25 jaar gehouden. Op 5 juli 2015 is het hart van Sittard weer een smeltkroes van geuren, klanken, kleuren en bewegingen die éénmaal per jaar de lucht boven de Markt in Sittard doet trillen omdat het Wereldmuziekfestival Musada neerstrijkt.

Het thema voor 2015 is ‘Verbinden’, samen zoeken naar wat ons verbindt in plaats van naar waarin we van elkaar verschillen. “Juist in deze tijd van steeds groter wordende polarisatie is het van het grootste belang dat we op een positieve manier naar elkaar kijken en met elkaar omgaan”, zegt de organisatie van Musada.

Er is een ‘kwatsjhouk’ waar mensen met elkaar in gesprek kunnen over onderwerpen die betrekking hebben op integratie. Daarbij zijn altijd mensen aanwezig die alleen al vanwege hun achtergrond uitnodigen tot een goed gesprek.

Op het festival zijn ook allerlei leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. “De jeugd heeft tenslotte de toekomst en kan ons straks nog wat leren over ‘verbinden’.”

Verder treft u op de Markt weer een grote verscheidenheid aan producten van over de hele wereld aan en er is voldoende lekker eten.

Muziek is echter een heel belangrijk onderdeel van Musada. Zondag spelen dan ook weer een aantal uitstekende en aansprekende bands op de Markt.

De populaire Turkse band Toprağın Sesi speelt hele moderne en meeslepende muziek, die u moet zien en horen spelen. Het Broken Brass Ensemble (foto boven bericht) speelt een combinatie van traditionele New Orleans jazz gekruisd met hip hop Balkan. Timbazo, die u ook zou misschien kent van De Wereld Draait Door, speelt eigenlijk timba, een hippe afro-cubaanse stijl, vermengd met latinjazz en veel salsa. Er kan dus ook weer ouderwets gedanst worden op Musada.

Nils Fischer Timbazo
Nils Fischer Timbazo

Programma
12:00-14:00 uur Openstelling Musada-markt, DJ Wereldmuziek
14:00-14:10 uur Opening Musada door wethouder Bert Kamphuis
14:10-15:10 uur The Broken Brass Ensemble
15:10-15:40 uur Kizomba Workshop – Ruby Pure Latin
15:45-16:45 uur Topragin Sesi – Turkse band
16:45-17:15 uur Kizomba Workshop – Ruby Pure Latin
17:15-18:45 uur Timbazo – salsa en rumba

Op Musada gaat de wereld voor u open!

Musada
Markt Sittard
Vrij entree
Aanvang:12:00 uur
Einde: 19:00 uur

Cookieinstellingen