Bijna alle winkels zaterdag tot 17:00 uur open

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

“Morgen heb ik weer een team van 18 medewerkers klaar staan in een heerlijk koele zaak om alle klanten te kunnen helpen. Wij zijn gewoon tot 17:00 uur open en gaan dus niet al om 14:00 uur dicht!”

Dat liet Leo Gijsen van Gijsen Optiek vrijdagochtend weten naar aanleiding van de berichtgeving dat een aantal winkeliers heeft besloten eerder op zaterdagmiddag de deuren te sluiten.

“De meeste winkels hebben tegenwoordig airco, dus in veel winkels is het vaak aangenamer dan thuis”, geeft hij, net als een aantal collegawinkeliers, te kennen.

Een wandeling door de binnenstad van Sittard leert dat een klein aantal winkeliers briefjes heeft opgehangen over een vroegere sluiting op zaterdag. Alle andere zaken zijn gewoon tot 17:00 uur open en enkelen gaan vanwege de warmte die dag zelfs vroeger open dan gebruikelijk.

Wie helemaal zeker wil weten dat hij of zij zaterdagmiddag na 14:00 uur niet voor een gesloten winkeldeur staat doet er goed aan vroeg de stad in te gaan en anders voor de zekerheid even te bellen naar de te bezoeken winkel(s). En mocht je na 14:00 uur onverhoopt toch voor een gesloten deur komen te staan, dan nog is er geen man overboord: er is altijd wel een plekje te vinden op een van de gezellige terrassen in de binnenstad.

Overigens is de maximumtemperatuur voor zaterdag op dit moment op 36 graden ingeschat en dat is 2,2 graden koeler dan afgelopen donderdag, toen een temperatuurrecord voor juli werd gevestigd.

Cookieinstellingen