De boom in op bomendag Kasteelpark

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het Kasteelpark Born staan meer dan 40 verschillende boomsoorten, waarvan sommig erg oud zijn. Tijd voor een bomendag op het Kasteelpark.

In het park staan meer dan 40 verschillende soorten bomen, van grote eiken en kleurige Albizia’s tot fruitbomen en berken. Sommige bomen zijn al meer dan 100 jaar oud! Kom op zondag 12 juli naar het Kasteelpark en kom tussen 13:00 en 16:00 uur alles te weten over de bomen in het Kasteelpark.

Je kunt de boom in!
Lijkt je dat niet gaaf? Lekker hoog in een boom klimmen, zonder dat je ouders in paniek raken? Onder leiding van de medewerkers van Entertreement uit Maria Hoop kun je vandaag letterlijk de boom in! Met een klimharnas aan en helm op klim je meters hoog in de grote esdoorn achter de horeca. Je kunt dan het park ook eens vanuit de hoogte bekijken. (Ook papa’s en mama’s mogen komen klimmen).

IVN
Ook IVN is op 12 juli aanwezig om over bomen te vertellen. Ze vertellen onder meer over verschillende soorten bladeren, boomschijven, schors, gallen en schimmels.

Bomenwandeling
Aan de kassa is het Bomenboekje verkrijgbaar. Hiermee wandelt u langs de bomen in het park. In het boekje staat niet alleen informatie over de bomen, maar ook leuke wetenswaardigheidjes. Wist u dat bij het bouwen van de huizen in Venetië veel gebruik is gemaakt van elzenhout, omdat deze houtsoort onder water vrijwel niet rot? En dat de Canadese populier in juni zoveel pluis maakt, dat het lijkt of het sneeuwt in de damhertenwei?

Verder is er voor de kids een nieuwe uitgave van het WWW-boekje (met als thema bomen), een speurtocht en een knutselactiviteit.

Airtrampoline
Uitgekeken? Dan is het tijd om even uit te rusten op het terras of tijd om te springen op de grote airtrampoline. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen of een zandkasteel bouwen.

Openingstijden
Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en 65+ en € 7,50 voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop.

Cookieinstellingen