Spetterende optredens tijdens Sint Rosa Festival

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Klinkende namen als Douwe Bob, Jett Rebel, Rowwen Hèze & friends, Rondé, Jansse Bagge Bend, Mo Jones Big Band, Joris Linssen & Caramba en veel meer: ze zijn allemaal live te zien en beluisteren tijdens het komende Sint Rosafestival.

Een van de zomerse hoogtepunten in Sittard-Geleen is het Sint Rosa Festival, dat dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september wordt gehouden.

Dit jaar keert de grote festivaltent weer terug met optredens van o.a. Rondé, Douwe Bob, Jett Rebel, Joris Linssen en Caramba, 30 jaar Rowwen Hèze & friends, Mo Jones Big Band en Janse Bagge Band. De kaartverkoop voor het Sint Rosa Festival is al gestart.

Het Sint Rosa Festival biedt naast een boordevol muziekprogramma nog tal van andere activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen kinderen zich volop uitleven op de nostalgische kermis. Daarnaast is er aandacht voor kunst en cultuur op de kunstmarkt, met ROSArt en met straattheater. Wat zou het festival zijn zonder het huiskamer circus van Sirk Zanzara. Ook dit jaar vermaken zij hun publiek in de gratis voorstelling ‘Alla Komedie’. Op maandag kan er weer geschaterd worden met de Rosa Buutekolder (€ 10,00 entree) in in het Mariapark. Vooral muziek

Vrijdagavond starten we in de grote festivaltent met de energieke en alternatieve rockgroep Speak o’Freaky. De band uit Sittard-Geleen trapt de vrijdag af met een karakteristieke live performance. Speak o’Freaky is apart omdat alle vier de bandleden een compleet andere muzikale achtergrond hebben. De charismatische band Rondé geeft nog meer kleur aan het festival. Volgens radiostation 3FM zou Rondé ‘zomaar de meest succesvolle Nederlandse band van 2015 kunnen worden’. Douwe Bob en Jett Rebel maken het feest op vrijdag helemaal compleet.

Zaterdagavond brengen Joris Linssen & Caramba Nederlandstalige muziek met een vleugje Mexico mee naar de binnenstad. De band staat bekend om hun puurheid, aanstekelijk enthousiasme en de persoonlijke verhalen. Daarna is het de beurt aan 30 jaar Rowwen Hèze & friends. In deze show wordt de band bijgestaan door bijzondere muzikale vrienden.

Op zondag kun je genieten van live optredens van een aantal bigbands. The SLIM VITZkids is een van de weinige orkesten in Nederland die je letterlijk en figuurlijk ziet groeien. De leeftijd van deze muzikanten varieert van 8 tot 16 jaar. Het zijn allemaal scholieren van diverse muziekscholen uit Limburg. ’s Middags voel je met Mo’Jones Big Band letterlijk de kracht van muziek in de tent. Traditioneel sluit de Janse Bagge Bend het weekend op spectaculaire wijze af.

Koopzondag Op zondag 30 augustus bruist de binnenstad van activiteit. Niet alleen zijn de winkels geopend, er is ook een uitgebreid aanbod van kunst en cultuur op de kunstmarkt en het straattheater. Alle gelegenheid dus om lekker te struinen door de gezellige winkelstraten. En te genieten van een hapje en een drankje op een gastvrij terras.

Programma in de festivaltent op de schootsvelden

Vrijdag 28 augustus 2015
€ 15,00 exclusief service kosten
19:00 – 19:30 uur Speak o’Freaky
19:45 – 20:30 uur Rondé
21:00 – 22:00 uur Douwe Bob
22:30 – 23:30 uur Jett Rebel

Zaterdag 29 augustus 2015
€ 15,00 exclusief service kosten
20:30 – 21:30 uur Joris Linssen & Caramba
22:00 – 23:30 uur 30 jaar Rowwen Hèze & friends

Early Birds zijn beperkt beschikbaar voor € 10,00 per stuk voor vrijdag of zaterdag.
Meer informatie en kaartverkoop via www.sintrosa.nl

Zondag 30 augustus 2015
Gratis entree
14:00 – 15:00 uur The SLIM VITZkids
15:30 – 16:30 uur Mo Jones Big Band
17:30 – 19:30 uur Janse Bagge Bend

Tekst & Beeld: Sint Rosa Festival

Cookieinstellingen