Rijksweg Noord Sittard wordt geasfalteerd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Er komt stilaan een einde aan het grootste leed bij de ondernemers en aanwonenden op de Rijksweg Noord tussen Ligne en Overhovenerstraat. Woensdag wordt het werk aan de straat afgerond met een nieuwe asfaltlaag en het aanbrengen van de belijning.

Maandenlang is de straat opengebroken geweest. Door een leveringsprobleem met de trottoirbanden – die moesten uit China komen – werden aanwonenden, ondernemers en hun klanten en leveranciers lang geconfronteerd met onafgewerkte trottoirs en parkeervakken. Daardoor bleven bij een aantal ondernemers veel klanten weg. Zij vragen zich af in hoeverre dit allemaal te scharen valt onder de noemer van ondernemersrisico.

» zie ook: Aanpassing werkzaamheden Rijksweg Noord Sittard

Overhovenerstraat ook afgesloten
Bij de asfalteringswerkzaamheden wordt de laatste deklaag aangebracht. Vanaf woensdagochtend 06:00 uur tot ’s avonds 18:00 uur is er op het gehele traject m.u.v. fietsers en voetgangers (aan de zijde met de oneven nummers) geen verkeer mogelijk. Tevens wordt er nog een drempel in asfalt gemaakt op de Overhovenerstraat (nabij de Xaveriusschool) waardoor ook deze straat geheel is afgesloten.

Voor het project de Wissel is dit de laatste afsluiting. Het aanbrengen van wegmarkering zal gelijktijdig plaatsvinden. Als de markering niet gereed is wordt deze donderdag 30 juli afgemaakt. Hiervoor worden geen wegen afgesloten.

Cookieinstellingen