Gij zult koken!

Foto: Edsel Little (Flickr: Dinner in the Dark 32 - Amuse Bouche) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

Het bekende Geleense restaurant De Lijster is sinds afgelopen weekend gesloten. Uitbater Maurice Knops begint een nieuwe zaak: Gij zult koken!

De beslissing is ingegeven door enerzijds tegenvallende klandizie en anderzijds de hoge onderhoudskosten van het pand.

Met Gij zult koken gaat Knops verder met cateringactiviteiten, waarmee hij ook met De Lijster al actief en succesvol was. Hij bedient daarmee gezelschappen tot 900 personen.

Daarnaast kunt u er terecht voor kooklessen. Daarvoor heeft Knops plaats voor maximaal 16 personen. “We werken zoveel mogelijk met ingrediënten uit de regio. Vlees van runderen uit Einighausen of van Livar – Limburgs varken. Maar als mensen met kreeft aan de slag willen, dan kan dat natuurlijk ook. We gaan voor liefde voor het vak, voor kwaliteit. En doen dat met passie!”

Wat het menu betreft zegt Knops: “tijdens de kookavond bereiden we een viergangenmenu met daarbij een paar lekkere amuses”. Wie een avond onder leiding van Knops c.s. lekker wil koken betaalt daarvoor 45 euro exclusief de drank. “Klanten mogen hun eigen wijn meenemen, er zijn er immers die een prachtige wijnkelder hebben.” Een wijnarrangement van Gij zult koken kan natuurlijk ook.

Op 15 september gaat Gij zult koken open. “We hebben al de nodige proefsessies achter de rug en alles is op orde. Alles klopt, we staan te popelen om te beginnen!” Laat de kooklustigen dus maar komen! Voor informatie belt u 0612270474.

Cookieinstellingen