Oplossing in zaak Maastrichtse kofferdode lijkt nabij

De identiteit van de dode vrouw die in een koffer in de Maas bij Maastricht werd gevonden is bekend. Haar echtgenoot is aangehouden. De vrouw is omgekomen door een misdrijf.

De politie deed in dinsdag in het programma Opsporing Verzocht nog een oproep om informatie en toonde beelden van kledingstukken en sieraden van de vrouw. Verklaringen van getuigen en camerabeelden van de dumping van het koffer in de Maas leidden het rechercheteam naar Duitsland.

Na snel en intensief speurwerk heeft de politie in Zuid-Duitsland een 53-jarige man uit Aken opgepakt. De gevonden vrouw was zijn echtgenote, zo meldt de politie. De actie werd in samenwerking met de Duitse politie gedaan.

Het Openbaar Ministerie in Duitsland vermoedt dat de man zijn vrouw dinsdag 25 augustus in hun woning in Aken heeft gedood. Vervolgens verpakte hij het lichaam van zijn echtgenote in een grote koffer en bracht die naar Maastricht. Hij wierp toen de koffer met haar lichaam van de Servaasbrug de Maas in, denkt justitie in Duitsland. De koffer werd drie dagen later in de Maas aangetroffen bij de Borgharenweg. Het motief voor het misdrijf is nog niet duidelijk.

 

Cookieinstellingen