V&D ontslaat 300 winkelmedewerkers

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bij de door V&D aangekondigde reorganisatie gaat een streep door vierhonderd banen. Driekwart daarvan betreft winkelmedewerkers, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De reorganisatie moet leiden tot een loonkostenbesparing van 10 miljoen euro. V&D had die besparing in eerste instantie willen realiseren door het personeel loon te laten inleveren. Daartegen kwamen de vakbonden in verzet. De rechter stelde hen in een door hen tegen de loonplannen van V&D aangespannen kort geding in het gelijk.

Voor de medewerkers die worden ontslagen is er een met de vakbonden overeengekomen sociaal plan.

Het personeel dat niet wordt ontslagen behoudt de geldende arbeidsvoorwaarden, maar wordt wellicht in een andere rol of functie ondergebracht. Ook bestaat de kans dat ze worden overgeplaatst naar een ander filiaal. Er zijn minder mensen nodig zijn in coördinerende functies en meer in de nieuwe, serviceverlenende functies, zegt het bedrijf.

V&D heeft zijn medewerkers dinsdag geïnformeerd over de reorganisatie, die de winkelketen weer financieel gezond en concurrerend moet maken. “Door het verminderen, vernieuwen en herijken van winkelfuncties kan V&D naast de noodzakelijke structurele verlaging van de loonkosten ook beter inspelen op de snel veranderende retailmarkt.”

Cookieinstellingen