Alternatief Vogelsjeite anno 1974: de video

De eerste keizer van het Alternatief Vogelsjeite was de heer Sjaak Zegers – eine van de Sjteivig, eerste en enige klarinettist van de befaamde kapel te ruste Hèl en Valsj. In 1974 recipieerde keizer Sjaak op de Steenweg, gewoon bij hem thuis voor de deur.

Tjeu de Heus, destijds zelf lid van Hèl en Valsj, filmde die feestelijke gebeurtenis met zijn Super 8 camera. Digitaal filmen was er toen nog niet bij. De Heus heeft het filmpje in zijn eigen bedrijf – De Heus Beeldvorming – gedigitaliseerd en het resultaat op internet gepubliceerd.

Het filmpje is een leuk tijdsdocument, waarop vele oude bekenden – zeker voor de wat oudere Sittardenaren die ooit hebben deelgenomen aan het alternatief schuttersfeest – zijn te zien.

Super 8 digitaliseren
Er zijn nog tal van mensen die dozen vol oude Super 8 films thuis hebben liggen. Dat materiaal is echter beperkt houdbaar. Wie die herinneringen wil kunnen doorgeven aan toekomstige generaties doet er goed aan zijn analoog geschoten films te laten digitaliseren. De Heus kan daarin mogelijk iets voor u betekenen.

Zondag alternatief schuttersfeest
Aanstaande zondag wordt voor de 42e keer het alternatief schuttersfeest georganiseerd. Plaats van handeling is de Ursulinentuin aan de voet van de Dominicanenwal. Om 13:00 uur start daar het defilé, gevolgd door de schuttersoptocht door de binnenstad en aansluitend uiteraard de schietwedstijden.

Op zaterdagavond 5 september organiseren De Marmotte ter ere van hun keizer Daan Kusters – de winnaar van 2014 – het Keizersfeest in de gewelfde kelder onder de Domincanenwal, met aangrenzend terras en uitzicht op de Ursulinentuin. Daar is iedereen vanaf 19:30 uur welkom voor de receptie en aansluitend de feestavond. Motto: Ohne Gewähr!

Cookieinstellingen