Wat gebeurt er bij Kleine Steeg 13?

Foto: UIT Magazine

Nieuwsgierig wat er zich afspeelt in de Oude Koksschool in Sittard aan de Kleine Steeg 13 in Sittard?

Kom zondag 27 september kijken van 11:00 tot 17:00 uur kijken en dompel je onder in de wereld van kunst, design, food, lifestyle, health, woord & beeld én sport! Met hapjes, drankjes, workshops, giftbags en nog veel meer… We stellen hier enkele van de deelnemers voor.

Open Atelier Beeldhouwer Godfried Dols
Beeldend kunstenaar Godfried Dols heeft Open Atelier met expositie. Hij geeft met veel enthousiasme uitleg over zijn beelden en het vak. Er zijn drie boetseer-demonstraties met live model Shiva.

Godfried Dols geeft boetseercursussen in zijn atelier in Sittard (180 m2). Iedereen is welkom; beginners, maar ook studenten van de kunstacademie komen op les. Regelmatig komt er een model voor het boetseren van een figuurpose of voor portret. Iedere cursist werkt op zijn of haar eigen niveau. Er kan naar een thema of vrij gewerkt worden, figuratief, realistisch, deformerend of abstract. Alle mogelijkheden, technieken en vaardigheden worden behandeld; boetseren van figuur, portret, werken met klei en boetseerwas, bakken, patineren en mallen maken, tot aan het maken van een bronzen beeld.

• Boetseercursussen: 10 lessen op woensdag- en donderdagavond van 19:30 – 22:00 uur.
• Cursusgeld 225 euro. Je kunt elke week starten.
• Alle benodigde materialen en gereedschappen zijn in het atelier aanwezig en verkrijgbaar.

Meer inormatie
Atelier: Kleine steeg 13,
Sittard
06-22227390
www.godfrieddols.nl

Soupa Doupa
Het praktijklokaal van de oude koksschool wordt gebruikt door Soupa Doupa, Soep, Sap & Salades. “Zo’n zee aan ruimte is ideaal aangezien we alles vers maken; van versgetrokken bouillon tot de smoothies aan toe”, lacht eigenaar Ellen Schreuders. “Dit is een ideale thuisbasis voor onze lunches voor bedrijven voor welke we maatwerk leveren. Ook particulieren weten ons goed te vinden aangezien ze vooraf bestellen.”

Meer inormatie
046-426 41 41
[email protected]
www.soupadoupa.nl
Dinsdag t/m vrijdag geopend, iedere zaterdag op de weekmarkt in Geleen

Galerie Kunstproeven
Kunstproeven in Stein is een laagdrempelige galerie met een eigen[wijze] filosofie en een uniek concept. De galerista’s Liliane Konings en Josine Meulenberg, beiden zelf beeldend kunstenaar, vertellen met verve het verhaal achter de kunst en de kunstenaar. Vier art-events met gastkunstenaars per jaar. Ook kun je zelf aan de slag in het atelier van Liliane, in de oude koksschool.

Meer inormatie
Kruisstraat 7, 6171 GC Stein | 06 204 88 997
www.kunstproeven.nl | [email protected]
Info over galerie, workshops én winactie schilderij tijdens ‘OPEN DEUREN’ Kleine Steeg 13, Sittard op zondag 27 september.

Functional Training & Martial Arts
FTMA is een kleinschalig sportcentrum waar persoonlijke begeleiding centraal staat. We bieden diverse groepslessen in vechtsport
en kracht & conditie training voor jong en oud. Tijdens de trainingen is er 100% aandacht voor het aanleren van de juiste
uitvoeringstechniek. Wil jij een leuke uitdagende vechtsport leren of kracht- training doen onder begeleiding om je algehele fitheid te verbeteren? Stuur dan een mailtje voor een gratis proefles!

Meer inormatie
06 27 008 968
www.ftma.nl/[email protected]
Facebook/functionaltrainingmartialarts

Bronzen beelden van Loes Knoben
De bronzen beelden van Loes Knoben (1956) laten expressie, beweging en spanning zien. Loes’ werk weerspiegelt haar kijk op het leven en toont haar talent om mensen te observeren en hun gevoelens te doorgronden. Deze sterk ontwikkelde intuïtie is terug te vinden in haar beelden. In haar werk zijn natuurlijke materialen het uitgangspunt. Altijd is ze op zoek naar hout, takken en schors, verweerd door weer en wind. Hierin zoekt ze naar kracht, ritme en evenwicht. Van hieruit vertrekkend ontstaan als een ontdekkingstocht haar beelden.
Loes Knoben – van Herwaarden
Varenbeuk 14, 6101 MK Echt
0475-483128 / 06 – 23644892

Atelier Loes Knoben
Kleine Steeg 13, Sittard
www.loesknoben.exto.nl
Openingstijden: op afspraak geopend

Cookieinstellingen