Cultuurseizoen start dit jaar op de Markt van Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Met ‘Kom bij ons op de bank’ trapt cultuurbedrijf De Domijnen in samenwerking met meer dan 15 andere culturele instellingen uit de gemeente op zaterdag 12 september officieel het nieuwe cultuurseizoen af in Sittard-Geleen.

Ditmaal gebeurt dat niet in de stadsschouwburg, maar midden in het centrum van Sittard. Daar kunt u van 12:00 tot 17:00 uur kleine amuses van het theater-, muziek-, kunst- en creatieve cursusaanbod tot u nemen. Met optredens van o.a. cabaretier Rayen Panday, dansdemo’s van o.a. the Urban Dance Factory, live-kunst van o.a. Tineke Lemmens en diverse workshops, zoals graffiti en sieraden maken, wordt deze middag een echt cultureel spektakel.

Cultuurmarkt Sittard
De prachtige historische Markt van Sittard is het decor voor dit bijzondere evenement. Het centrale podium staat op de Markt, tussen diverse culturele informatiestands, kraampjes met kunstwerken en workshoptafels. Daarnaast vinden er ook optredens plaats op de Mondriaanwagen, een omgebouwde SRV-wagen met dakpodium én worden er filmtrailers getoond en intieme concerten gegeven in La Bonbonnière – een sfeervolle oplegger.

Spektakel
De hele middag is een aaneenschakeling van culturele taferelen. De bijzondere muzikale opening vanaf het balkon van V&D en de spectaculaire afsluiting door Nurlaila Karim als Tina Turner geven het geheel cachet.

Gastvrijheid voorop
Bij De Domijnen staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Speciaal daarom zijn voor het publiek op de Markt comfortabele banken neergezet, waardoor er relaxed genoten kan worden van al die verschillende culturele activiteiten.

» het complete programma

Cookieinstellingen