Koninklijk bezoek in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 8 oktober 2015 een bezoek aan de voormalige Mijnstreek in Limburg. Zij bezoeken achtereenvolgens de gemeenten Kerkrade, Heerlen en Sittard-Geleen.

Tijdens het streekbezoek staat de transformatie van Limburg van de mijnen naar een toekomst vol economische mogelijkheden centraal. Vijftig jaar na de aankondiging van de mijnsluiting viert de voormalige mijnstreek tijdens het Jaar van de Mijnen haar verleden, heden en toekomst. Het paar ontmoet bijvoorbeeld oud-mijnwerkers in een gesprek over het werken in de mijnen en bekijkt monumentaal erfgoed. Ook wordt gesproken over hoe de mijnstreek een nieuwe economische en fysieke impuls krijgt, daarover spreekt het paar onder andere met ondernemers van de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

Naast een programma in Kerkrade en Heerlen, bezoekt het paar onze gemeente. Het streekbezoek wordt afgesloten in het stadhuis in Geleen, waar het Koninklijk Paar met ondernemers uit de voormalige mijnstreek spreekt over de economische potentie van de regio nu en in de toekomst. Er wordt onder meer gesproken over de arbeidsmarkt, het vestigingsklimaat, innovatie en concurrentiepositie. Aan het gesprek nemen ondernemers deel van bedrijven die gerelateerd zijn aan het mijnverleden en/of de chemische industrie, maar ook ondernemers van relatief jonge, snelgroeiende bedrijven uit de maakindustrie, de dienstverlening en de logistiek.

Stadswinkel Geleen 8 oktober van 15:00 – 18:30 uur gesloten
Het Koningspaar is van 16.00 uur tot maximaal 17:30 uur te gast in de Stadswinkel in Geleen. Het is dan niet mogelijk om documenten aan te vragen of af te halen in de stadswinkel.

Parkeerterrein afgesloten
Vanwege het Koningsbezoek is het parkeerterrein voor de stadswinkel de avond van te voren afgezet. Op dat terrein mag van 7 oktober 19:00 uur tot 8 oktober 18:00 uur niet worden geparkeerd. Er is een wegsleepregeling van kracht.

Cookieinstellingen