Politie pakt nep-medewerker waterleidingmaatschappij op

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De politie riep maandagmiddag via Burgernet op uit te kijken naar een man die zich voordeed als medewerker van een waterleidingmaatschappij.

De man verschafte zich rond 13:30 uur middels deze babbeltruc toegang tot een woning aan de Bongerdhof in Roosteren. Nadat hij een greep uit de portemonnee van de bewoonster had gedaan vertrok hij. Een burgernetmelding, waarin het signalement van de man werd gegeven, zorgde ervoor dat de verdachte, een 48-jarige man uit Eygelshoven, even later in Grathem kon worden aangehouden.

Een politieman die in zijn vrije tijd in de buurt was (Panheel) las het bericht en keek mee uit naar de gesignaleerde persoon. Hij zag een man die aan het signalement voldeed. De verdachte was met de auto en reed richting Grathem. Inmiddels had de politieman contact met collega’s. In Grathem zag hij hoe de verdachte bij woningen achterom liep. Op het moment dat de man op de Brugstraat aanbelde bij een woning werd hij door de inmiddels aanwezige agenten en de politieman die vrij had aangehouden.

Cookieinstellingen