MKB Sectorplan Limburg matcht vraag en aanbod

Foto: CC0

Met het MKB Sectorplan Limburg wil men tenminste 450 personen in het MKB die met ontslag bedreigd worden, dan wel al werkloos zijn, herplaatsen en waar nodig bij- of omscholen naar kansrijke beroepen in het MKB in Limburg.

Dat meldt de Provincie Limburg.

Rijk, provincie en bedrijfsleven stellen ruim € 2,6 miljoen beschikbaar voor eerste regionaal sectorplan in Limburg. Het sectorplan gaat vraag en aanbod bij deelnemende MKB-bedrijven in kaart brengen en zo medewerkers die met ontslag bedreigd worden herplaatsen in kansrijke beroepen bij nieuwe werkgevers. De Limburgse arbeidsmarkt krijgt hiermee een belangrijke (kwaliteits-)impuls.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten om een financiële bijdrage te leveren van ruim € 1,3 miljoen aan uitvoering van het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) Sectorplan Limburg. Dit eerste regionale sectorplan in Limburg vloeit voort uit het landelijke programma Cofinanciering sectorplannen dat op initiatief van minister Asscher is opgezet. Eind 2014 zijn MKB-Limburg en de Provincie Limburg aan de slag gegaan om een regionaal sectorplan op te stellen samen met werkgevers- en werknemersorganisaties, beroepsonderwijs en het UWV. In totaal nemen 10 partners* deel aan dit unieke sectorplan, verenigd in de nieuwe stichting MKB Sectorplan Limburg. Naast een financiële bijdrage van het Rijk leveren ook de Provincie Limburg en het bedrijfsleven in Limburg een gezamenlijke financiële bijdrage van ruim € 1,3 miljoen.

Twee vliegen in één klap
Doel van het sectorplan is om minimaal 450 personen in het MKB die met ontslag bedreigd worden, dan wel al werkloos zijn, te herplaatsen en waar nodig bij- of om te scholen naar kansrijke beroepen in het MKB in Limburg. Door technologische, demografische en organisatorische ontwikkelingen ondergaat de arbeidsmarkt in Limburg grote veranderingen. Beroepen verdwijnen en nieuwe beroepen ontstaan. De vraag naar technisch geschoold personeel neemt sterk toe, de vraag naar onder andere administratieve functies neemt mede door de automatisering verder af. Het sectorplan gaat vraag en aanbod bij deelnemende MKB-bedrijven in kaart brengen en zo medewerkers die met ontslag bedreigd worden herplaatsen in kansrijke beroepen bij nieuwe werkgevers. Zo worden twee problemen tegelijkertijd opgelost; een dreigende werkloosheid en niet ingevulde vacatures.

Unieke samenwerking
De samenwerking tussen Rijk, provincie, bedrijfsleven en beroepsonderwijs binnen het sectorplan is uniek te noemen. MKB-Limburg is als initiatiefnemer erg blij dat ook het Rijk vol lof is over het sectorplan en dit financieel ondersteunt. “Personele problemen binnen MKB-bedrijven kunnen nu op een vernieuwende wijze aangepakt worden”, aldus Monique Princen van MKB-Limburg. Zij is tevens de voorzitter van de stichting MKB Sectorplan Limburg.

Op 1 december start de uitvoering van het sectorplan en zal 2 jaar in beslag nemen.

* Partners
Stichting MKB Sectorplan Limburg, MKB-Limburg, Provincie Limburg, FNV, Koninklijke Metaalunie district Limburg , Kenniscentrum VOC, Kenniscentrum Kenteq, Citaverde College, UWV Noord- en Midden-Limburg , UWV Zuid-Limburg

Voor meer informatie
» Monique Princen (06-14006812) en Michel van Lieshout (06-22755590) Stichting MKB Sectorplan Limburg
» Ingrid Wildhagen van de Provincie Limburg (043-3897982)

Cookieinstellingen