Boeken- en kledingbeurs Vincentiusvereniging 

Foto: CC0 Public Domain

De eerstvolgende boeken- en kledingbeurs van de Vincentiusvereniging in Geleen vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 oktober aanstaande van 10:00 tot 16:00 uur.

De Vincentiusvereniging Geleen organiseert al vanaf mei 2006 boekenbeurzen. Naast tweedehands boeken biedt zij ook mooie en draagbare tweedehands kleding aan. En dit alles tegen heel schappelijke prijzen. De beurs wordt gehouden aan de Potterstraat 2a in Geleen.

Een verhaal uit de praktijk
Een mevrouw woont echt onder onmenselijke omstandigheden. Geen weldenkend mens zou zelfs zijn huisdier in zo’n rotzooi laten wonen. De woning is nauwelijks gestoffeerd, de keuken is compleet verouderd en deels kapot, de verf bladdert van het plafond, het behang valt van de muren, het sanitair deugt van geen kant én er is geen bed; mevrouw slaapt al jaren op de bank.

Als ex-verslaafde (ze gebruikt nu methadon) heeft ze dit voor een groot deel aan zich zelf te wijten, maar wij allen, de gemeenschap, hebben dit ook laten gebeuren. De Vincentiusvereniging Geleen wil deze mevrouw dan ook graag wat vooruit helpen.

We hebben het volgende plan opgesteld: We zorgen allereerst voor een fatsoenlijke slaapgelegenheid, daarna wordt de woning uitgeruimd en grondig schoongemaakt. Vervolgens zullen we een en ander opknappen, we herstellen wat kapot is en tenslotte gaan we uit onze voorraad 2e hands goederen de woning opnieuw inrichten.Voor deze en andere hulpvragen organiseert de Vincentiusvereniging Geleen maandelijks haar grote boeken-en kledingbeurs; voor mensen in een kwetsbare situatie.

» Vincentiusvereniging Geleen

Cookieinstellingen