Over de dode hoek van een vrachtwagen

Foto: Provincie Limburg

Een interactieve les over verkeersveiligheid. Scholieren van de Trevianum Scholengroep in Sittard-Geleen hebben donderdagmiddag 8 oktober een informatiebijeenkomst gehad over de dode hoek van een vrachtwagen.

Met behulp van filmpjes en een opstelling van een vrachtwagen hebben de scholieren zelf kunnen ondervinden wat de dode hoek van een vrachtwagen inhoudt.

Deze middag werd georganiseerd door aannemer Dura Vermeer, in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen en de Provincie Limburg.

Aanleiding voor deze informatiebijeenkomst is de bouw van de ongelijkvloerse kruising aan de N276-Dr. Nolenslaan in Sittard-Geleen, ten noorden van het Trevianumcollege. Daar realiseert Dura Vermeer in opdracht van de Provincie Limburg een viaduct om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren.

In het contract heeft de Provincie eisen meegenomen over de verkeersveiligheid voor weggebruikers, in het bijzonder voor de kwetsbare verkeersdeelnemers: de fietsers. Tijdens de bouwwerkzaamheden worden onder andere fietspaden tijdelijk verlegd, waardoor ook de schoolfietsroutes veranderen.

Om de scholieren bewust te maken van de verkeersveiligheid, en in het bijzonder de dode hoek van vrachtwagens, is deze informatiebijeenkomst georganiseerd. De Trevianum Scholengroep omarmde dit initiatief.

Gedeputeerde Eric Geurts (Verkeersveiligheid en tevens voorzitter van het ROVL*): “Verkeersveiligheid staat hoog op onze agenda, ook tijdens wegwerkzaamheden. Vandaar dat we bij wegenprojecten al in de aanbestedingsfase de aannemers laten nadenken over hoe de verkeersveiligheid tijdens de bouw wordt gegarandeerd. Dura Vermeer heeft daarop ingespeeld door een dode hoek-educatie te organiseren. De aftrap vond plaats bij de Trevianum Scholengroep, daarna volgen nog het DaCapo college, ROC Leeuwenborgh en basisschool Loedoes, allen in Sittard.”

Meer informatie over het project Ongelijkvloerse Kruising N276
» www.limburg.nl/N276
» Facebookpagina

* ROVL staat voor Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg.

Cookieinstellingen