Vandaag bakt heel Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vandaag bakt heel Geleen, want de eerste editie van ‘Heel Geleen Bakt’ gaat zodadelijk van start op de Markt in Geleen. Daarmee haakt Centrummanagement Geleen in op de populariteit van ‘Heel Holland bakt’.

Bakken is populairder dan ooit, zo bewijst het populaire TV-programma dat werd gepresenteerd door Martine Bijl (werd: ze herstelt momenteel van een herseninfarct). Die populariteit is niet vreemd, want de activiteit van het bakken en het voorbereiden is een bijzondere vorm van creatieve voorpret. En daarnaast is het natuurlijk altijd prettig om jezelf of anderen te verwennen met overheerlijke vlaaien, taarten of cupcakes. Op deze zaterdag staat alles in het teken van bakken en het ambacht van het bakken.

Lokale bakkerijen uit Geleen laten u het ambacht zien zoals dat sinds oudsher wordt beoefend. Zo kunt u met eigen ogen zien hoe brood en vlaai gemaakt en gebakken worden.

Deelnemende ondernemers aan dit evenement zijn: Bakkerij Cardinaals, Bakkerij Cornelissen, Dukers, dé bakker, Bakkerij Eussen, Bakkerij Mestrom, DeLeuksteTaartenShop, Patisserie Goessen, Puur Steevens en Rousseau Chocolade Geleen.

Cake-bakwedstrijd voor thuisbakkers
Buiten alle bakkerswerkzaamheden die te zien zijn kunnen kinderen hun eigen cupcake of speculaaspop versieren. Rousseau Chocolade demonstreert hoe chocolade wordt bereid en alle thuisbakkers die meedoen aan de cake-contest – wie bakt de lekkerste cake – leveren hun zelf gebakken producten in en krijgen om 16:00 uur van een echte vakjury te horen wie de lekkerste cake heeft gebakken.

Cookieinstellingen