Techniekles voor leerkrachten basisonderwijs

Foto: Maud Hermans

Woensdagmiddag vond de eerste workshop van het project ‘Jong geleerd, oud gedaan’ plaats op het Graaf Huyn College. Tijdens deze workshops krijgen leerkrachten van het basisonderwijs een techniekles aangeleerd op het Graaf Huyn College (Voortgezet Onderwijs).

Met deze workshops worden meerdere doelen bereikt. Zo leren leerkrachten in de workshop hoe ze een goede techniekles kunnen uitvoeren. Ze ervaren waar de knelpunten liggen waar hun leerlingen tegenaan lopen. Verder vindt er tijdens een workshop uitwisseling van informatie plaats tussen leerkrachten vuit het basis- en het voorgezet onderwijs. Dit gebeurt met het oog op het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn techniek voor het basis- en voortgezet onderwijs.

De uitvoering van het project is mogelijk gemaakt door een onderwijssubsidie die in juni is toegekend door de Onderwijspioniers aan Maud Hermans van het Graaf Huyn College. In samenwerking met Andre Nijboer (Kindante) en Fons Vossen (projectleider STEM-II vanuit Kindante) is de workshop van vandaag tot stand gekomen. In de komende periode zullen er nog 3 van deze workshops gaan plaatsvinden.

Cookieinstellingen