Trap niet in phishingmails Ikea

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Criminelen worden steeds gehaaider in hun pogingen om uw persoonsgegevens via internet van u te ontfutselen. Steeds vaker duiken gelikte mails met lokkertjes op die op het eerste gezicht door bekende bedrijven werden verzonden.

Die phishingmails zijn daarbij op een dusdanige manier opgesteld dat ze de indruk wekken inderdaad van bedrijven zoals bijvoorbeeld Albert Heijn, Karwei, Bol.com, Gamma, … en recentelijk ook Ikea afkomstig te zijn. In de mails wordt de ontvanger doorgaans een gratis prijs, voucher, waardebon of cadeau in het vooruitzicht gesteld, het enige dat de gebruikers daarvoor moet doen is een link aanklikken en wat persoonlijke gegevens prijsgeven.

Trap er niet in!
Te mooi om waar te zijn? Dat is het ook, want mocht u op basis van goed vertrouwen op een link in een dergelijke mail klikken dan loopt u daarmee de nodige risico’s. Zo kan er malware op uw systeem worden geïnstalleerd, waarmee derden op afstand de op uw pc opgeslagen data kunnen bekijken. Identiteitsfraude ligt daarmee op de loer en die kan akelige gevolgen hebben.

Kijk voor voorbeelden van nepmails op de website van Kassa.

 

Cookieinstellingen