Max Hubens is het zelf schuld!

Niels Sievers
Niels Sievers
Foto: Ger Hubens

Max Hubens uit Obbicht is op zaterdag 21 november voor het tweede achtereenvolgende jaar, doorgedrongen tot de finale van het Tiener Vastelaovesleedjes Konkoer (TVK). De voorronde van dit TVK werd gehouden in de Haemmaeker in Neer.

De veertienjarige Max wist bij de jury hoge ogen te gooien met het liedje Zelf Sjout…! dat voor hem werd geschreven door Guus Steinen en Huub Lemmens.

Let er maar eens op hoe vaak er in het dagelijks leven wordt gezegd: Zelf Sjout…! Het liedje gaat hier dan ook over en heeft een humoristische en voor iedereen herkenbare inhoud.

Het TVK is een podium voor jeugd vanaf de middelbare school tot en met 17 jaar en is daarmee dus eigenlijk het voorportaal van het grote Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Dit jaar was er een record aantal deelnemers. De spanning was dan ook groot bij de bekendmaking van de 15 finalisten.

Max zal op 23 januari 2016 in de finale, die wordt gehouden in De Bombardon in Heythuysen, worden bijgestaan door de danseressen en achtergrondzangeressen Lotte en June. Alle finalisten krijgen een nieuw arrangement en opname aangeboden in de Marlstone studio.

Er is dus nog veel werk aan de winkel voor Max, zeker als hij het LVK wint. Dan is hij het helemaal Zelf Sjout!

Cookieinstellingen