Nieuwe editie Historisch Jaarboek nu te koop

Foto: Janny Houben

Op dinsdag 24 november werden de eerste exemplaren uitgereikt van het nieuwe Historisch Jaarboek voor het Land van Zwentibold.

De eerste exemplaren van de nieuwe editie – de 36e alweer – waren voor Klaas Bos van Chemelot en voor Nico Werker en Bert van Hoesel, die in de mijnen werkzaam zijn geweest.

De eerste honderd pagina’s van het 264 pagina’s tellende boek zijn dan ook gewijd aan het mijnverleden van de regio, met bijdragen over de transformatie van Geleen van dorp tot Waereldsjtad, de bioscopen van Geleen in die periode, drukkerijen van de Mijnstreek in Beek, de haven van Stein en de NAK II ramp in 1975.

Verder zijn er artikelen over chronogrammen, bandkeramiek op de Graetheide, het toponiem Balsittard, middeleeuwse motteburchten, kasteel Wolfrath, huis Blumenthal in Tudderen, de Broeksittardse onderwijzer Rutten, harmonie St.-Cecilia te Grevenbicht, professor Spronck uit Beek, het Sittardse Rode Kruis en kruisen en kapellen in Geleen. Het boek eindigt traditioneel met een kroniek. Verspreid over het Jaarboek zijn gedichten over de regio opgenomen met speciale aandacht voor de mijn-thematiek.

Op het Jaarboek kan men een abonnement nemen voor 14,40 euro per jaar (inclusief thuisbezorging in de Westelijke Mijnstreek); in de boekhandel is het enkele euro’s duurder.

Informatie: [email protected]

Cookieinstellingen