Nieuwe verpakkingslijnen voor SABIC

Foto: SABIC

Op de productiesite in Geleen op Chemelot Industrial Park opent SABIC 3 nieuwe verpakkingslijnen voor het verpakken van kunststof granulaatkorrels.

Daarmee versterkt SABIC zijn logistieke positie in Geleen, een van de grootste geïntegreerde productiesites van SABIC in Europa.

Elke verpakkingslijn heeft een capaciteit van maximaal circa 2000 zakken per uur. Deze lijnen maken onderdeel uit van SABIC’s professionele vervoersketen, die ervoor zorgt dat het product in de juiste kwaliteit en kwantiteit en conform afspraak bij de klanten wordt geleverd.’

Uitrusting paradepaardje
Deze machines worden niet voor niets als paradepaardje gezien. De machines kunnen functies vervullen die men een paar jaar geleden niet voor mogelijk zou hebben gehouden en nu standaard zijn ingebouwd en daarmee voordelen bieden ten opzichte van de oude verpakkingslijnen:

  • volledig geïntegreerde machinedelen met elektronische besturing
  • volautomatische wisseling van folierollen
  • volautomatische belading van trailers

Site Director Dieter Hollmann: “De productiesite in Geleen is belangrijk voor SABIC in Europa. De kracht van onze site ligt in het feit dat het een geïntegreerde productiesite is. In Geleen kraken wij zelf de nafta, die ons via pijpleidingen bereikt, in de naftakrakers tot etheen en propeen en maken daar vervolgens in de polymerenfabrieken die ook in Geleen staan polyetheen en polypropeen kunststofkorrels van. De logistieke afdelingen vormen een belangrijk onderdeel in de keten. Door te investeren in deze verpakkingslijnen die conform Europese standaards top of the bill is, draagt Geleen bij aan de realisatie van SABIC’s strategiedoelstellingen 2025: “To become the preferred supplier in Chemicals.”

Logistics Polyolefins Manager Leo Derks en zijn Operations Manager Peter Drent, zowel als Project Manager Marc Beuten zijn eensgezind: “Het succes van dit project is mede te danken aan onze partner Haver & Boecker, die ervoor gezorgd heeft dat dit project conform onze wensen binnen een recordtempo en zonder veiligheidsincidenten is opgeleverd.

Cookieinstellingen