Het nut van de buurt-App

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Omdat in de Sittardse wijk Ophoven de laatste tijd veel inbraken en inbraakpogingen zijn geweest riep de wijkagent bewoners via de buurt-App op om extra alert te zijn op verdachte personen in de wijk.

De oproep was niet aan dovemansoren gericht, want de extra oplettendheid heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Op donderdag 26 november signaleerden bewoners een verdacht persoon in de wijk. Een in de wijk wonende agent werd door zijn buren ingeseind en ging op onderzoek uit. Toen hij de verdachte in het oog kreeg belde hij de meldkamer met het verzoek om een patrouille langs te sturen.

Toen die arriveerde ging de verdachte ervandoor. Ofschoon er op dat moment geen concreet bewijs was voor strafbare feiten besloot men de man toch aan te houden.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte, een Roemeen, in het bezit was van een stroomstootwapen en inbrekerswerktuig. Na de voorgeleiding bij de Hulpofficier van Justitie bleek hij, nadat hij door de indentiteitscontrole was gehaald, een valse naam opgegeven te hebben.

Controle van zijn echte persoonsgegevens leverde op dat de man ongewenst vreemdeling is en dat hij op basis van 3 veroordelingen nog 63 dagen cel tegoed had. Verder stond de man gesignaleerd op basis van een DNA-hit (bloedspoor) voor een woninginbraak/overval in Sittard. Mogelijk zijn er nog meer zaken te koppelen aan deze verdachte. Dit wordt momenteel uitgezocht door het Basisteam Opsporing en het Woninginbrakenteam.

Cookieinstellingen