Stadsdeeljaarplannen 2016 uitgereikt

Foto: Sittard-Geleen

Dinsdag 26 januari hebben de verschillende wijk-, buurt en dorpsplatforms in de gemeente Sittard-Geleen het Stadsdeeljaarplan 2016 ontvangen van de stadsdeelwethouders.

In de stadsdeeljaarplannen staan de activiteiten per wijk voor dit jaar en de resultaten die in 2015 zijn gerealiseerd.

“Er zijn vorig jaar goede resultaten geboekt en dat bewijst weer dat iedereen zelf verantwoordelijkheid durft te nemen in het vinden en realiseren van oplossingen voor de eigen wijk, buurt of dorp”, vertelde wethouder Leon Geilen (o.a. wijkgericht werken) bij de uitreiking. “De plannen bevatten ook voor dit jaar weer mooie uitdagingen en ik twijfel er niet aan, dat ook deze weer in concrete resultaten worden omgezet.”

In 2013 heeft de gemeente de Leefbaarheidsagenda 2025 vastgesteld, met daarin een langetermijnvisie voor de stad en haar wijken en buurten. In de Stadsdeelprogramma’s 2013-2016 worden de eerste vier jaar van deze langetermijnvisie ingevuld. De termijn loopt dit jaar dus ten einde. Wethouder Geilen: “Een natuurlijk moment om te kijken of we met de stadsdeeljaarplanen in deze vorm moeten doorgaan of niet. Wellicht zijn er andere manieren om alle ideeën en resultaten terug te koppelen aan de stad. Hierover gaan we binnenkort met inwoners, wijkplatforms en maatschappelijke organisaties in gesprek.”

De vijf stadsdeelplannen kunt u hier downloaden.
» Stadsdeel 1 Born en kleine kernen
» Stadsdeel 2 Westelijk Geleen
» Stadsdeel 3 Oostelijk Geleen, Munstergeleen, Windraak
» Stadsdeel 4 Westelijk Sittard
» Stadsdeel 5 Oostelijk Sittard

Cookieinstellingen