Voortgang N276/Dr. Nolenslaan

Foto: © Tom Bloem

In de afgelopen weken heeft Dura Vermeer vooral gewerkt aan het aanbrengen van de damwanden van de bouwkuip. Het eerste compartiment is inmiddels gereed.

Dit is het compartiment waarin de waterkelder wordt aangebracht. De waterkelder is het diepste deel van de constructie en voor dit compartiment zijn dan ook langere damwanden gebruikt.

In de beginperiode van de heiwerkzaamheden werd enige vertraging opgelopen. Dit had onder andere te maken met een defect aan het trilblok. Door op woensdagavond 20 januari en op zaterdag 23 januari door te werken is deze vertraging ingelopen en liggen de werkzaamheden weer op schema.

Tijdens de carnavalsdagen, op maandag 8 en dinsdag 9 februari, gaan de heiwerkzaamheden gewoon door. De verwachting is dat in week 8 (van 22 tot en met 26 februari ) de heiwerkzaamheden worden afgerond.

Tijdens de eerste dagen van de heiwerkzaamheden zijn er enkele meldingen binnengekomen over trillings- en geluidsoverlast. De omgevingsmanager van aannemer Dura Vermeer heeft met alle melders contact opgenomen en is bij een aantal bewoners langs geweest waarbij een toelichting is gegeven over de werkzaamheden.

Ten tijde van de bezoeken waren de langere planken van de bouwkuip al aangebracht en daardoor de grootste overlast achter de rug. De kortere damwanden voor het resterende deel van de bouwkuip veroorzaken over het algemeen minder trillingsoverlast, wat ook is geconstateerd tijdens de bezoeken. Dat geldt ook voor de mate van geluidshinder, al is dit sterk afhankelijk van de windrichting. De aannemer doet er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Het is helaas niet mogelijk de overlast helemaal te voorkomen en weg te nemen.

Mede naar aanleiding van toenemende klachten uit de omgeving in de afgelopen dagen zijn vanaf vrijdag 5 februari trillingsmeters in de omgeving geplaatsy om de trillingen als gevolg van de werkzaamheden te registreren. Nadat de meters geplaatst zijn zullen de heiwerkzaamheden voortgezet worden. Op basis van de uitkomst van de trillingsmetingen en de voorgeschreven normen zal Dura Vermeer haar uitvoeringswijze nader bekijken. De aanpassing die in ieder geval wordt doorgevoerd is het aanpassen van de volgorde van aanbrengen van damwanden met het doel de hinder te beperken

Cookieinstellingen