Een visionair Alaaf voor Zitterd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De organisatie van het Tiener Vastelaovesleedjes Konkoer (TVK) heeft de tieners gevraagd om aan te geven welke carnavalsvereniging de tienervriendelijkste activiteiten organiseert.

Uit dat onderzoek kwam de Sittardse stadscarnavalsvereniging De Marotte duidelijk als favoriet naar voren. In Sittard worden namelijk nogal wat jeugdvriendelijke evenementen georganiseerd. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en om carnaval voor de toekomst te behouden moet je de jeugd zo vroeg mogelijk bij de viering van dat feest betrekken, zo beseffen ze in Sittard.

We noemen de fraaie kinderoptocht, een kinderzitting, de Marotte Bambósj, het scholierencarnaval, ’t Kanönke en ’t Kanon van ’t Balkon: allemaal evenementen waarmee jonge kinderen tot en met tieners worden betrokken bij de viering van carnaval. Bovendien wordt daarmee aan jeugdig carnavalstalent een podium geboden om voor een groot publiek op te treden. Zo krijgen de Erwins, Big Bennies en Beppies van de toekomst een mooie kans om hun talenten te ontwikkelen en te presenteren. Er treden jaarlijks dan ook de nodige finalisten van het TVK op bij activiteiten in de stad van de Marotte.

En omdat de Marotte al die activiteiten niet alléén organiseert, maar dat doet in samenwerking met en met steun van het Optochkommitee, Sjtadskapel ’t Trumke & Tröötje, de Marottekapel, de Marotte Senaat, Prinsegarde, Auw Prinse, de Societé de Marotte en natuurlijk ook de gemeente Sittard-Geleen – ‘same is sjoonder’ – feliciteert de organisatie van het TVK daarom de hele Marottestad met de door de Limburgse tieners uitgesproken waardering.

Cookieinstellingen