Boeken- en kledingbeurs Vincentiusvereniging

Foto: CC0 Public Domain

De eerstvolgende boeken- en kledingbeurs van de Vincentiusvereniging in Geleen vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 februari aanstaande van 10:00 tot 16:00 uur.

De Vincentiusvereniging is een vrijwilligersorganisatie op het gebied van maatschappelijke dienstverlening, die met behulp van armoedebestrijding en persoonlijke hulpverlening en vanuit het gedachtegoed van Vincentius, een structurele bijdrage wil leveren aan een goed leven voor zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving.

De Vincentiusvereniging Geleen organiseert al vanaf mei 2006 boekenbeurzen. Naast tweedehands boeken biedt zij ook mooie en draagbare tweedehands kleding aan. En dit alles tegen heel schappelijke prijzen. De beurs wordt gehouden aan de Potterstraat 2a in Geleen.

Praktijkvoorbeeld
Een 40-jarige cliënte heeft psychische problemen waardoor zij niet kan werken. Er was sprake van een moeilijke jeugd in een gezin waar drank en drugs gebruikt werden. Om de problemen een beetje het hoofd te kunnen bieden is zij, nadat ze eerder van haar verslaving afgekickt was, weer gaan gebruiken. Omdat de middelen uit de bijstandsuitkering niet betaald konden worden moest ze wat bijverdienen, en dat was voor de gemeente waar zij woont aanleiding om de uitkering per direct stop te zetten.

Zonder inkomen is er geen geld voor voedsel, huur, energie etc., en dat leidt er toe dat er schulden gemaakt worden bij de energieleverancier en de woningbouwvereniging die uiteindelijk (zonder hervatting van de bijstandsuitkering) zullen leiden tot het afsluiten van gas en stroom en mogelijk uiteindelijk tot uithuiszetting.

Herhaald verzoek aan de gemeente tot herziening van hun beslissing of tot het verstrekken van ten minste enige hulp om te kunnen overleven blijven zonder resultaat.
De Vincentiusvereniging Geleen verstrekt haar wekelijks een supermarkt-bon zodat ze in ieder geval te eten en te drinken heeft.

Voor deze en andere hulpvragen organiseert de Vincentiusvereniging Geleen maandelijks haar grote boeken-en kledingbeurs; voor mensen in een kwetsbare situatie.

» Vincentiusvereniging Geleen

Cookieinstellingen