Waterschap alert op afvoeren Maas en beken

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Waterschap Roer en Overmaas houdt de berichtgeving van Rijkswaterstaat over de toegenomen afvoeren van de Maas nauwlettend in de gaten.

Op grond van de verwachtingen van Rijkswaterstaat staat het waterschap – conform draaiboek – paraat om pompen  te kunnen plaatsen, indien nodig. Daarnaast heeft het waterschap enkele gemeenten langs de Maas (Sittard-Geleen, Stein, Roermond) verzocht op diverse locaties rioolafsluiters dicht te zetten zodat terugstuwing vanuit de Maas in het riool voorkomen wordt.

Ook de afvoeren van de beken in Zuid- en Midden-Limburg leveren nergens problemen op. De afvoeren in de Maas en beken zijn niet ongewoon voor de tijd van het jaar en komen gemiddeld enkele keren per jaar voor.

Altijd op de hoogte met de app WaterstandLimburg
Mensen die geïnteresseerd zijn in waterstanden en afvoeren in de Maas en de beken kunnen deze volgen met de nieuwe unieke app WaterstandLimburg. Via deze app is 24 uur per dag, 7 dagen in de week de actuele waterstand en –afvoer te raadplegen van alle belangrijke Limburgse beken én de Maas. De app is gratis te downloaden via de Appstore en Google Play en is geschikt voor smartphones en tablets. Naast deze app is de informatie over de waterstanden en –afvoeren in Limburg ook te raadplegen op de website www.waterstandlimburg.nl.

Cookieinstellingen